Om Zao
Lip Cocoon

Zao makeup

zao essence of nature

Zao - Naturlig, ekologisk och vegansk makeup med refillsystem

zao natural ingredients

Zao´s Makeup består av 100% naturliga ingredienserna*. Produkterna är fria från petrokemiska derivat eller syntetiska konserveringsmedel, Råvarorna kommer från en enkel och miljövänlig förädling av växter och mineraler. Som konserveringsmedel används mikroniserat silverpulver som förutom att vara ett effektivt och hudvänligt konserveringsmedel även har antiseptiska egenskaper.


* Utom vår nagellack som är ”8 fria”. Detta betyder: utan toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, syntetisk kamfer, dibutylftalat, paraben, xylen och kolofonium.


Zao´s  produkter är ekologiskt certifierade av Ecocert (enligt Ecocert Greenlife och Cosmos Standard standarder) och märkt Cosmebio *.  Genom att välja ingredienser som är fria från kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel minimerar vi mark- och grundvattenföroreningar och skyddar den biologiska mångfalden. Zao´s makeup har också en ökad biokompatibilitet med huden då aktiva ingredienser som ingår i ekologiska växter är mycket mer koncentrerade än i växter från konventionella jordbruket.


* Utom nagellack

Inte någon av våra färdiga produkter eller några av råvarorna i produkterna är testatade på djur. Zao produkter är certifierade Cruelty Free och Vegansk av Peta. Vi utesluter all användningen av ingredienser från animaliskt ursprung, såsom bivax och Koschenill (rött pigment). Dessutom är våra borstar av syntetiskt hår och inte av djurhår.

Vi har förpackningar med refillsystem. Detta gör Zao: 

  • Ekologiskt: Genom refillsystemet väljer vi att agera till förmån för miljön. Tack vare dessa förpackningar producerar vi mindre avfall, använda mindre plast och förbrukar mindre energi.
  •     
  • Ekonomisk: Förpackningarna har en direkt inverkan på produktens pris. Genom att erbjuda refiller till dina produkter, erbjuder vi dig möjligheten att använda kvalitetsmakeup till ett överkomligt pris.
  •     
  • Lekfullt: Våra refillförpackningar gör att du lättare kan växla mellan olika färger beroende på humör och tillfället.
zao refill
zao eco design

Eco-design är kärnan i vårt tänkande. Därför är våra förpackningar tillverkade av bambu. Bambu är ett ekologisk råmaterial då det har en extremt snabb tillväxt utan behov av några gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Bambu behöver bara fyra till fem år för återväxt jämfört med minst 30 år för andra träd! Bambu som används för våra förpackningar växer i endemiska skogarna i skyddade områden.

Våra bambuprodukter säljs i eleganta bomullspåsar för att ytterligare skydda dem. Dessa påsar kan återanvändas för andra ändamål, till skillnad från kartong som omedelbart kastas bort. Från slutet av 2018 har vi börjat ersätta våra bomullspåsar med bambufiberpåsar. Vi fortsätter att fokusera på vår favorit bambu på grund av den mycket låga påverkan på miljön!

cruelty free and vegan logo
ecocert logo